NOARQ Adds Suspended Red Cabin to QST House Renovation in Portugal

Wed 1 Jan 2020

Portuguese architecture practice NOARQ has renovated a house in Vila Nova de Famalicão, a town in the north of Portugal, adding a suspended blood-red cabin above its entrance. Titled QST, the house rises from broad blocks of blue granite into the wilderness, like a fortification, indistinct from the supporting walls at the edge of the street. Its exterior has been revamped with a series of details, including the gate, the eaves, and the window frames, all of which have been painted in the same, blood-red color as the suspended wooden room.

The roadside exterior of NOARQ‘s QST house exists in continuation of the supporting walls at the edge of the street, which now backs up the old farmland, now transformed into a garden. The closed-off silhouette is opened up by timid windows on the upper floor, while by the connection with the street, a sequence of cattle crevices illuminates the current kitchen. The building stretches itself till the blood-colored gate, pointing to the threshing floor molded into the granite of the street wall.

Above the entrance, tended towards the east, a wooded room, painted in the color of the gate, of the eaves and of the window frames, lays suspended. The building was cleaned up of picturesque motifs, sheds, shutters, and loose exoticism. On the inside, the architects redesigned each and every constructive piece, reinventing the stripped reality.

Read the original article here.

Our website, like many others, uses cookies to help us customise the user experience. Cookies are important to the proper functioning of a site. To improve your experience, we use cookies to remember log-in details and provide secure log-in, collect statistics to optimize site functionality and deliver content tailored to your interests.

Agree and Proceed
X